De belangrijkste redenen om voor een tankpas te kiezen

Er zijn heel wat manieren waarop je zaken voor jezelf makkelijker kunt maken. En op zakelijk gebied doe je er dan ook goed aan om te kijken naar de opties die je in dit geval hebt. Een van de mogelijkheden die er is, is het aanschaffen van een tankpas. Een tankpas biedt niet alleen gemak, maar ook heel veel andere voordelen. En wist je dat je ook als ZZP’er prima een tankpas kunt aanschaffen? In deze blog laten we je graag kennismaken met alle voordelen van een tankpas en kun je natuurlijk bij ons terecht voor het vergelijken van je opties, zodat je de beste en goedkoopste tankpas kiest. 

Wat is een tankpas?

Een tankpas is een pas waarmee je makkelijk en snel betaalt voor je brandstof. Of je nu benzine, diesel of een andere brandstof nodig hebt, dit betaal je snel met een tankpas. De tankpas slaat de kosten op die je gebruikt voor het tanken. Aan een tankpas zit altijd een account gekoppeld: dit kan van een bedrijf zijn, maar ook van een zzp’er. Het is hierdoor goed mogelijk inzicht te krijgen in de kosten. Een tankpas is niet alleen voor het tanken. Je kunt ook kiezen voor een pas met aanvullende diensten, zoals pechhulp, carwash, dekking in het buitenland en meer. 

Zakelijk tanken doe je sneller en makkelijker met een tankpas. Je hoeft niet telkens te betalen voor brandstof: als bedrijf krijg je altijd een factuur met het te betalen bedrag. Het is ook met het oog op belasting beter om te kiezen voor een tankpas. Een tankpas brengt veel voordelen met zich mee, die je verderop in deze blog leest!

Tankpas voor MKB, ZZP en meer

Een tankpas aanschaffen is in veel gevallen een aanrader. Je kunt dit onder andere als bedrijf instellen voor medewerkers die veel onderweg zijn. Op deze manier heb je als bedrijf veel inzicht in de kosten voor brandstof en daarnaast is het ook een stuk makkelijker om dit te betalen en verwerken in de administratie. Maar ook als MKB of ZZP’er doe je er goed aan om de mogelijkheden voor een tankpas te bekijken.  

Tankpas voor MKB

Als MKB ben je waarschijnlijk veel onderweg: je gaat op bezoek bij klanten of je gaat met nieuwe zakelijke contacten afspreken. Het is dan ook goed mogelijk om als MKB je BTW van brandstof af te trekken. Je moet hierbij wel kunnen aantonen dat je jouw auto ook daadwerkelijk zakelijk gebruikt en in dit geval is het ideaal om een tankpas te gebruiken. Je krijgt alle informatie op een factuur en de BTW staat al apart aangegeven, waardoor je nog makkelijker je BTW aftrekt. 

> Lees meer over Tankpas voor MKB

Tankpas voor ZZP

Als ZZP’er heb je je tijd goed nodig en heb je geen zin om rekening te houden met randzaken, zoals de administratie en belasting. En wanneer je regelmatig op de weg bent om naar klanten of netwerkborrels te gaan, moet je deze benzinekosten ook nog bijhouden. Want de BTW van benzinekosten kan afgetrokken worden. En een manier waarop je duidelijk overzicht houdt in de kosten is door een tankpas aan te schaffen. Je kunt hiermee niet alleen zakelijk tanken, maar krijg je aan het einde van de maand ook een duidelijke factuur waarop de BTW afzonderlijk staat vermeldt. 

> Lees meer over Tankpas voor ZZP

4 redenen om voor een tankpas kiezen

Hoewel je misschien denkt dat het aanschaffen van een tankpas veel tijd kost, is niets minder waar. Want op deze website kun je heel makkelijk jouw opties met elkaar vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt. En omdat we het grootste werk al voor je hebben gedaan, is vergelijken een eenvoudige klus. Wat zijn de redenen om voor een tankpas te kiezen? Hier vind je de 4 belangrijkste redenen op een rij. 

1: Ervaar gemak met een tankpas

De belangrijkste reden om voor tankpas te kiezen is omdat je hiermee zeer snel kunt betalen voor je brandstof. Het maakt hierbij niet uit of je diesel tankt, benzine of een andere brandstof. Je betaalt niet met je bankpas of creditcard, maar met een tankpas. Deze zal het bedrag op je account verwerken. Dit kun je aan het einde van de maand betalen of declareren bij je werkgever die de brandstofkosten betaalt. Op deze manier hoef je niet telkens tussen je bankgegevens te kijken om te zoeken naar de keren dat je getankt hebt. Daarnaast zul je hier ook privé en zakelijk tanken snel door elkaar halen: een tankpas maakt hier een einde aan. 

2: Veelzijdige tankpas

Een tweede reden om voor een tankpas te kiezen is omdat je hiermee heel gemakkelijk ook extra zaken kunt regelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een pas te kiezen waarmee je ook gebruik maakt van de carwash. Ook veel andere zaken die vallen onder het onderhoud en andere onkosten van de auto vallen kunnen worden geregeld met de tankpas. Het is hierbij wel belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die je met een pas hebt, omdat dit niet bij iedere aanbieder mogelijk is. Bepaal van tevoren je wensen en vergelijk je opties: op basis hiervan kun je een tankpas kiezen. 

3: Gemakkelijk overzicht

Met een tankpas heb je altijd een duidelijk overzicht van de brandstof die je tankt. Het overzicht laat zien wie er tankt, waar en hoeveel. Deze informatie is interessant voor jou als ZZP’er of MKB, maar ook voor bedrijven. Vaak wordt ook de BTW apart aangegeven op de factuur die je aan het einde van de maand ontvangt. Op deze manier is het heel eenvoudig om snel te zien hoeveel je kunt aftrekken bij je belasting. Een handig overzicht biedt gemak en zorgt er daarnaast voor dat je deze zaken veel sneller kunt regelen. 

4: Ontdek diverse soorten tankpassen

Tankpassen zijn er van meerdere aanbieders en in diverse uitvoeringen. Zo vind je passen die zijn gericht op MKB of ZZP, maar zijn er ook meer allround passen waarmee je heel veel andere zaken kunt regelen. Als je veel in het buitenland rijdt is het slim om te kiezen voor een tankpas met een uitgebreide dekking, maar wanneer je vooral in Nederland rijdt is dit waarschijnlijk niet nodig. Kijk ook naar tankpassen waarbij pechhulp, parkeren en tol zit inbegrepen: dit is in sommige gevallen extra gemakkelijk. Er zijn daarnaast ook tankpassen voor elektrische en hybride auto’s. 

Maak kennis met de aanbieders van tankpassen

Er zijn genoeg aanbieders van tankpassen en dit maakt het goed mogelijk om een tankpas te kiezen die aan jouw wensen voldoet. Er zijn aanbieders die zich richten op een specifieke doelgroep, zoals MKB Brandstof. Maar je kunt ook kiezen voor een aanbieder die meer allround is, zoals ESSO tankpas, ANWB Tankpas of Travelcard. Andere aanbieders waar je voor kunt kiezen zijn Total, MultiTankcard en Tankpas.nl. Het is aan jou om te bepalen waar jij een tankpas wilt aanschaffen. En om het je makkelijker te maken kun je hier terecht voor een eenvoudige en snelle vergelijking. 

Deze aanbieders vergelijken loont: op deze manier kun je niet alleen zien waar je het goedkoopste uit bent, maar ben je ook in staat om te bepalen wat voor jou de belangrijkste punten zijn. Rijd je elektrisch? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een aanbieder die hier mogelijkheden voor biedt. Rijd je veel in het buitenland? kies dan een tankpas met een uitgebreide dekking. Tankpassen vergelijken doe je eenvoudig en snel op Goedkoopstetankpas.nl: hier ben je in de gelegenheid om snel te zien wat de beste tankpas voor jou is. 

Ontdek jouw opties voor de beste tankpas

Hier kun je terecht voor uitgebreide informatie over diverse aanbieders en ben je in staat om een snelle vergelijking te maken. Wij hebben alle belangrijke punten al verzameld van de aanbieders: jij hoeft alleen te bepalen wat je wensen zijn en op basis daarvan een keuze maken. De beste tankpas vinden voor jouw situatie is dan ook een stuk makkelijker met de hulp van Goedkoopstetankpas.nl! 

Plaats een reactie